Vă anunțăm selecția celor 8 artiști români care vor face parte din Bienala de Artă Contemporană Creația Tânără Europeană / Jeune Création Européenne (JCE), pe baza dosarelor trimise ca urmare a apelului deschis de proiecte lansat de Fundația Culturală Intact.

1. Vlad Olariu – 95p

2. Dani Gherca – 94p

3. Cătălin Burcea – 71p

4. Oana Năstăsache – 70p

5. Victoria Andreea Anghel – 65p

6. Liliana Basarab – 64p

7. Irina Dumitrașcu – 62p

8. Silvia Amancei și Bogdan Armanu – 59p

Selecția artiștilor a avut în vedere coerența conceptuală, calitatea și originalitatea lucrărilor, precum și raportarea acestora la preocupările discursului artistic contemporan.

Un juriu compus din nouă experți, reprezentativi pentru scena de artă contemporană din România, a selectat opt artiști, dintre cele 75 de candidaturi primite, care vor intra în circuitul expozițional european al bienalei JCE cu câte o lucrare. Primii trei artiști din acest clasament vor fi premiați în cadrul unui eveniment public care va avea loc la Cluj-Napoca în a doua parte a lunii iunie.

Fiecare membru al juriului a realizat un clasament al primilor 15 artiști selecționați. Punctajul s-a notat pornind de la 15 puncte – maximum de punctaj alocat primului artist din clasament – continuând descrescător până la cel de-al 15-lea artist inclus în această selecție. Punctajele astfel obținute de la fiecare membru al juriului au fost cumulate pentru selecția finală.

Vă mulțumim pentru participare.

Echipa curatorială JCE