Comitetul de selecție al JCE, alcătuit din șase experți în arte vizuale, a decis ordinea ocupării celor opt poziții ale României din Bienala Creația Tânără Europeană ediția 2019-2021.

1. Mihai Zgondoiu 44 p

2. Andrei Ciurdărescu 41 p

3. Anticamera 33 p

4. Sung Jae Revo Kim 31 p

5. Sarah Muscalu 22 p

6. Baraka 20 p

7. Mihaela Mihalache 18 p

8. Roxana Ajder 17 p

Mulțumim pentru participare tuturor celor 41 de artiști care s-au înscris în această competiție și felicitări celor opt artiști selectați pentru a ne reprezenta în ediția 2019-2021 a JCE / Creația Tânără Europeană.

___________

Componența comitetului de selecție 2019:

Florin Ștefan // Pictor, profesor universitar doctor la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, director Spațiu Intact din Cluj-Napoca, președinte al Federației Centrul de Interes din Cluj-Napoca. Este curatorul Bienalei JCE România.

Călin Stegerean // Artist vizual, profesor asociat la Universitatea Națională de Arte București.

Horea Avram // Istoric de artă, teoretician media şi curator independent. Este managerul de proiect al Centrului European de Artă Contemporană (ECCA), Cluj-Napoca. Cadru universitar la Departamentul de Cinematografie şi Media, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Andrei Budescu // Artist vizual, lector universitar, director al Departamentului Foto-Video PCI, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

Corina Ilea // Curator și cercetător independent. Este doctor al Universității Concordia (2012), unde a fost și membru al Facultății (2008-2014).

Zsolt Berzsan // Artist vizual, director al Asociației Bazis, vicepreședinte al Federației Centrul de Interes.

___________