Înființată în anul 2000, la Cluj Napoca, Fundația Culturală Intact este o organizație non-profit care promovează proiecte culturale solide ancorate în discursul artistic contemporan.

A colaborat cu prestigioase instituții de artă, precum Institul Cultural Francez, Pro Helvetia, Institutul Cultural Român, Swedish Institute, Goethe Kulturzentrum, Kunststation Kleinsassen – Germany, Centrul Național de Arte Plastice (CNAP – Paris, Franța), Bator Tabor Hungary, Czech Cultural Institute, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, David Zwirner Gallery (New York și Londra), Zeno X Gallery (Atwerp), Tate Modern (Londra), Le Plafond (Amsterdam), Stroom Den Haag (Amsterdam), Gwangju Biennale (Coreea de Sud) și Biennale de la Danse (Lyon).

Din anul 2012 a deschis SPAȚIU INTACT, un spațiu de proiecte compus din galerie și atelier, cu locația în Fabrica de Pensule din Cluj Napoca, care propune un program coerent conceptual de expoziții, conferințe și rezidențe artistice.

Anul 2017 marchează începutul parteneriatului între Fundația Culturală Intact și Bienala de artă contemporană Jeune Création Européene, extinzând programul curatorial și expozițional dezvoltat până acum. Noul proiect facilitează întâlnirea dintre noile preocupări artistice din România și cele din spațiul european, stabilind astfel o platformă solidă de expunere și promovare internațională pentru artiștii emergenți români.