Apel de proiecte pentru JCE Jeune Création Européene, Biennale D’Art Contemporain

2019-2021

România participă în acest important circuit artistic internațional, prin parteneriatul stabilit între Primăria Montrouge și Fundația Culturală Intact, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca. Curatorul pentru România al Bienalei JCE este Florin Ștefan, directorul Fundației Culturale Intact.

Ca urmare a acestui apel de proiecte vor fi selecționați opt artiști români care se vor alătura celor internaționali în cadrul bienalei, fiind prezentați intr-o expoziție de grup itinerantă care va fi pentru prima dată expusă la Montrouge, Franța, în octombrie 2019, urmată apoi de expoziții în orașele europene partenere – Hjorring, Danemarca; Cesis, Letonia; Como, Italia; Figueres, Spania, și Amarante, Portugalia. Urmând acest traseu expozițional remarcabil, expoziția de grup va fi prezentată în întregimea sa în Cluj-Napoca în 2020. Bienala va fi însoțită de un catalog al expoziției care va include artiștii și lucrările participante.

Datorită rețelei extinse de expunere și promovare a bienalei, artiștii vor putea beneficia de o vizibilitate și prezență artistică considerabilă, manifestată la nivelul publicului larg, al contactelor cu galeriști, directori de muzee și instituții culturale, curatori, critici de artă și jurnaliști din spațiul cultural european, care se pot materializa prin ulterioare colaborări artistice, rezidențe artistice.
Pentru fiecare ediție a bienalei JCE, un juriu internațional desemnează trei laureați, cărora li se acordă premiul “Grand Prix JCE – Bourse Crédit Agricole”.

Save